background image

Ne-am gândit că ar fi interesant să facem un top cu cele mai populare sporturi în România. Așadar, le-am ales pe primele 5 și am povestit pe scurt, despre fiecare din ele.

  1. Fotbal

soccer shoe Cel mai popular sport rămâne fotbalul. Sunt peste 100.000 de jucători care fac parte din peste 3.000 de cluburi de fotbal. Mai mult de atât, popularitatea fotbalului se poate observa atât în entuziasmul fanilor, cât și în numeroasele pariuri sportive făcute în acest segment.

  1. Handbal

handball Când ne referim la handbalul românesc, ne referim la tradiție și succese puternice. Datorită efortului depus de jucătorii români de handbal, având ca rezultat trofeele câștigate, handbalul ocupă locul al doilea în preferințele publicului.

Campionatul Mondial a fost câștigat de 4 ori de echipa națională a României la masculin. Partea interesantă este că și la feminin există exact același record, doar că înregistrat în urmă cu aproximativ 50 de ani, în 1962.

În prezent, sunt peste 5000 de jucători profesioniști de handbal și peste 150 de cluburi în România.

  1. Volei

volleyball Odată cu anul 1920, s-a început practicarea voleiului în România de către studenții orașelor București, Brașov, Constanța, Iași, Timișoara și alte câteva.

Sportul ajunge să fie pe placul multor oameni, voleiul evoluând pe toate planurile, între anii 1946 și 1980, cluburile de volei din România având succese internaționale puternice.

Recent, în anul 2016, CSM bucurești câștigă prima cupă europeană pentru voleiul feminin românesc. A fost o victorie bine meritată împotriva turciei, cu scor de 3 la 1.

Pentru dezvoltarea voleiului românesc, în stagiul în care el există astăzi, au contribuit profesori, antrenori, sportivi, psihologi și medici. Datorită efortului depus de acești oameni de-a lungul timpului, în anul 1974, Federația Internațională de Volei a oferit medalia de argint Federației Române de Volei.

  1. Baschet

basketball Baschetul se caracterizează prin finețe, precizie și tehnică. Prin talia înaltă a jucătorilor și printr-un spirit de echipă bazat pe inteligență și rezistență emoțională.

În România, primul teren regulamentar de baschet a apărut în București, în anul 1922, acesta fiind amenajat în curtea Liceului Mihai Viteazu, cu sprijinul profesorului Sebastian Chinie. Imediat după, apare și primul campionat inter-școlar, numit „Cupa YMCA”.

Mai târziu, în 1934, s-a desfășurat primul campionat universitar din România, câștigat de Academia Comercială.

Observându-se o evoluție sporadică, în 1935 s-a organizat și primul curs de arbitri. Astfel că, imediat după acest curs, baschetul ajunge și în alte orașe importante, precum Sibiu, Timișoara, Iași și Brașov.

Acela a fost momentul în care baschetul a început să se răspândească în întreaga Românie și să-și crească notorietatea.

  1. Tenis

tennis Tenisul în România a început acum foarte mult timp – mai exact în anul 1885, când au fost organizate primele cluburi sportive de tenis.

Cel mai notoriu jucător de tenis de câmp este Ilie Năstase. El a fost numărul unu mondial, în anii 1972 și 1973. Ilie Năstase era recunoscut pentru două lucruri: (1) glumele sale din timpul meciurilor de tenis și (2) folosirea cu succes a tacticilor agresive.

Pentru Cupa Davis a României, Ilie Năstase a jucat timp de 18 ani (146 meciuri – 109 câștigate). A fost câștigător alături de Ion Țiriac de trei ori, în anii 1969, 1971 și 1972.

TOP 5 CASE DE PARIURI ONLINE

888sport logo
888-SPORT
Evaluare:
admiral logo
ADMIRAL SPORT
Evaluare:
Betfair - Black logo
BETFAIR SPORT
Evaluare:
superbet logo
SUPERBET-SPORT
Evaluare:
betano black logo logo
BETANO SPORT
Evaluare:

DIVULGARE PUBLICITARĂ

Acest site este o resursă online gratuită care își propune să le ofere vizitatorilor săi conținut util și caracteristici de comparație folositoare. Te rugăm să reții faptul că operatorul acestui site primește compensații publicitare din partea companiilor care apar pe site, iar astfel de compensații au impact asupra locației și dispunerii în care sunt prezentate companiile (și / sau produsele lor) și, în anumite cazuri, acest aspect poate afecta evaluarea care le este atribuită. Dat fiind faptul că aceste evaluări apar pe acest site, trebuie să menționăm că evaluările se bazează pe opinia noastră subiectivă și pe o metodologie care include analiza noastră despre reputația brandului, ratele de conversie ale fiecărui brand, compensațiile plătite către noi și interesul consumatorului. Companiile listate pe această pagină NU implică niciun fel de aprobare. Informațiile, inclusiv prețurile, care apar pe acest site pot fi modificate în orice moment.