background image

România a avut, de-a lungul timpului, câțiva sportivi de performanță în lumea fotbalului. Să amintim pe câțiva din ei și să menționăm reușitele acestora. Fotbalul de Aur al României este reprezentat de oameni care au scris istorie, oameni care au avut o pasiune excepțională pentru acest sport.

  1. Nicolae Dobrin

Nicolae Dobrin Recunoscut ca prima vedetă a fotbalului românesc, a început să practice sportul încă de la vârsta de 14 ani. A jucat aproape toată cariera la FC Argeș, iar în 1972 a fost foarte aproape de a juca la Real Madrid.

Unii l-au considerat pe Nicolae Dobrin foarte lent, alții l-au considerat de nelipsit. A fost liderul tehnic al naționalei României între din 1966 până în 1980. În urma conflictului avut cu Angelo Niculescu, Nicolae Dobrin nu a jucat la Campionatul Mondial din 1970, iar în turul preliminar al EURO 1972, România a fost eliminată de Ungaria.

  1. Gheorghe Hagi

I se spunea „Maradona al Carpaților” și era un conducător de joc excepţional.

Gheorghe Hagi Hagi a fost liderul unei generații care a excelat la Mondialul din 1994. Acesta și-a încheiat cariera, jucând alături de alți fotbaliști de excepție (Chivu și Mutu) la EURO 2000. A fost finalist al Cupei Campionilor cu FC Steaua în 1989 și a obţinut trofee valoroase cu Galatasaray.

În anul 2000, Gheorghe Hagi a fost desemnat fotbalistul român al secolului.

  1. Gheorghe Popescu

Gheorghe Popescu Cea mai importantă calitate a lui Gheorghe Popesc a fost eleganța.

Aflat în apogeul carierei sale de fotbalist, Popescu a fost printre cel mai buni fundași din lume. Cu nu mai puțin de 6 titluri de cel mai bun fotbalist român al anului, el s-a ocupat desăvârșit de defensiva fotbalului românesc.

A jucat doi ani la Barcelona, în primul an fiind coechipier cu Gheorghe Hagi. Mai apoi, în anul 2000, a câștigat cupa UEFA, tot alături de Gheorghe Hagi, de data aceasta la Galatasaray.

În anul 2014 a fost favorit să devină președintele Federației Române de Fotbal.

  1. Marius Lăcătuș

Marius Lăcătuș Cele mai bune perioade ale acestuia au fost legat de Steaua și de câștigarea Cupei Campionilor. În palmaresul său există 10 titluri de campion al României.

A avut 84 de selecții la Naționala României, însă nu a jucat la Mondialul din 1994.

A fost un jucător care, pe teren, își demonstra valoarea printr-un joc dur și aspru.

  1. Ladislau Boloni

Ladislau Boloni Un antrenor excelent și un mare jucător de succes.

A purtat pentru foarte mult timp recordul de selecții la Naționala României și a fost ales de două ori, în perioada anilor 1977 și 1983, cel mai bun jucător român.

Pentru el, numărul 11 de pe tricou, reprezenta faptul că juca atât rolul de coordonator, cât și cel de organizator.

Ce îi face pe jucătorii actuali foarte buni?

Ei bine, toți cei menționați mai sus sunt jucători care au apus acum mult timp.

Însă, în prezent, ce-i face pe jucători să fie foarte buni?

Sunt două elemente vitale în cariera oricărui fotbalist:

  • Tehnica – întotdeauna va fi nevoie de precizie în contactul cu mingea.
  • Perspectivă asupra jocului – capacitatea de a dezvolta strategii de succes, uneori spontane, în timpul meciului, fac diferența între un jucător foarte bun și unul bun.

Dacă alegi să pariezi la unul din site-urile pe care le recomandăm, suntem de părere că ar trebui să fii cu ochii după următoarele nume: Florin Niță (portar), Gabriel Tamaș (fundaș), Lucian Sânmărtean (mijlocaș) și Denis Alibec (atacant).

TOP 5 CASE DE PARIURI ONLINE

888sport logo
888-SPORT
Evaluare:
admiral logo
ADMIRAL SPORT
Evaluare:
Betfair - Black logo
BETFAIR SPORT
Evaluare:
superbet logo
SUPERBET-SPORT
Evaluare:
betano black logo logo
BETANO SPORT
Evaluare:

DIVULGARE PUBLICITARĂ

Acest site este o resursă online gratuită care își propune să le ofere vizitatorilor săi conținut util și caracteristici de comparație folositoare. Te rugăm să reții faptul că operatorul acestui site primește compensații publicitare din partea companiilor care apar pe site, iar astfel de compensații au impact asupra locației și dispunerii în care sunt prezentate companiile (și / sau produsele lor) și, în anumite cazuri, acest aspect poate afecta evaluarea care le este atribuită. Dat fiind faptul că aceste evaluări apar pe acest site, trebuie să menționăm că evaluările se bazează pe opinia noastră subiectivă și pe o metodologie care include analiza noastră despre reputația brandului, ratele de conversie ale fiecărui brand, compensațiile plătite către noi și interesul consumatorului. Companiile listate pe această pagină NU implică niciun fel de aprobare. Informațiile, inclusiv prețurile, care apar pe acest site pot fi modificate în orice moment.