background image

Curse De cai: Tipuri De Curse, Rase De Cai și Pariuri

rulette
rulette

Primele curse de cai au avut loc în Marea Britanie, iar popularitatea acestora a crescut datorită fenomenului de pariuri din jurul acestui sport. La începuturi, acesta era considerat sportul regilor și al nobilimii, însă acum a ajuns să fie desemnat unul dintre cele mai apreciate sporturi de către britanici.

Înscrie-te pe Sportingbet și profită de bonusurile atractive pe care le poți folosi chiar și la pariuri curse de cai.

Posibilitatea de a plasa pariuri curse de cai este unul dintre motivele pentru care sportul ecvestru a devenit atât de popular. Așa cum era de așteptat, acesta a fost adoptat și de agențiile de pariuri din România. Astfel, în oferta de pariuri online din România se regăsesc multiple curse pe care puteți plasa un pariu.

Tipuri de curse de cai

Cele mai întâlnite tipuri de curse de cai sunt cele de galop (când jocheul se află în șa pe cal) și trap (când calul tractează un atelaj în care se află driverul). Ambele tipuri de curse de cai se desfășoară pe hipodrom pe suprafețe diverse precum: iarbă, zgură sau suprafață sintetică.

Trebuie să menționăm însă că distanța poate fi diferită de la o cursă la alta.

Care sunt cele mai populare rase de cai de curse?

Cei mai valoroși sunt cei de curse, iar recordul a fost abilit în anul 2000. Atunci, calul Fugaichi Pegasus a fost vândut pentru 70 de milioane de dolari. Tranzacția este cu atât mai uimitoare deoarece vânzătorul a achiziționat calul cu trei ani înainte (1997) pentru doar 4 milioane de euro.

Printre cele mai populare și căutate rase de cai de curse sunt American Quarter Horse, Pur Sânge englez, arab, Standardbred, Trăpaș francez, Appaloosa, Clydesdale, Morgan și Haflinger.

Analize și statistici curse de cai

Potrivit unei statistici, circa 33% dintre cursele de cai sunt câștigate de favoriți. Cu toate acestea, înainte de a plasa un pariu îți recomand să studiezi cu atenție statisticile puse la dispoziție. Cea mai buna casa pariuri online îți va oferi, pe lângă date statistice, oferte și promoții constante.

Un aspect foarte important este suprafața pe care se va concura. Spre exemplu, dacă o cursă  se desfășoară pe zgură după ce anterior calul a participat pe iarbă, acesta probabil va avea nevoie de o perioadă de adaptare până să obțină rezultate bune.

Analizează forma în care se află calul, pe ce locuri s-a clasat în ultimele curse pe tipul de suprafață pe care urmează să concureze și dacă a mai concurat alături de jocheu sau sunt la prima/primele curse.

Tipuri pariuri curse de cai

Dacă nu ești la curent cu tipurile de pariuri și jocuri cu curse de cai îți recomand să citești cu atenție următoarele rânduri.

 • Win – Câștigător – acesta este cel mai simplu pariu pe care îl poți efectua pe curse de cai Romania. Trebuie doar să alegi care dintre cai crezi tu că va câștiga cursa.
 • Each Way – Câştigător + Clasare – aici sunt efectuate 2 pariuri separate, unul pentru câștigătorul cursei și unul în care specifici între ce locuri se va clasa în cursă (de obicei locurile 2-3). Pariul each way este disponibil doar în cadrul curselor care au minim 5 participanți.
 • Place – Clasare – pentru a câștiga acest tip de pariu, concurentul ales trebuie să termine pe primele două locuri (în cazul unei curse cu 5-7 participanți), pe primele trei locuri (într-o cursă cu 8-15 concurenți) și pe primele 4 locuri (dacă sunt mai mult de 16 participanți).
 • Forecast – Exacta – Primii doi – pentru a câștiga acest pariu trebuie să nimerești primii doi concurenți care vor termina cursa pe locurile 1 și 2, în ordinea exactă (ex. Concurentul 7 pe locul 1 și concurentul 5 pe locul 2).
  Tricast – Exacta – Primii trei – acest tip de pariu este și mai greu de câștigat deoarece va trebui să nimerești exact care concurenți se vor clasa pe primele 3 locuri.
 • Reverse Forecast – Primii doi – la acest pariu va trebui să ghicești care vor fi concurenții de pe locurile 1-2. Dacă nimerești participanții, indiferent de ordine, care a terminat pe primul loc și care pe al doilea, pariul este câștigător.

Pariuri combinate – în sistem

Pentru a pariuri combine (în siste) este necesar să alegi cai de la curse diferite. Variantele de pariuri combinate curse de cai:

 • Simple 3@ – 3 pariuri single pe fiecare cursă.
 • Duble 3@ – combinații de câte 2 curse (în total 3 combinații). Pentru a câștiga este necesar ca cel puțin doi dintre caii selectați să câștige.
 • Triple 1@ – selectează 3 cai care vor trebui să se claseze pe primul loc pentru a câștiga pariul.
 • Trixie 44@ – acesta conține 3 pariuri duble și un pariu triple.

Daily Double – selectează câștigătorii de la două curse succesive. În cadrul acestui bilet se pot alege mai mulți cai de la fiecare cursă, iar atunci se vor alcătui combinații între fiecare cal din prima cursă cu fiecare cal din cursa a doua.

Pick 3/Pick 4 -sistemul este similar cu Daily Double, însă aici vom avea combinații pentru trei sau patru curse consecutive.

Pariuri comparate – selectează doi cai și spune care dintre aceștia va avea o clasare mai bună la finalul cursei.

Pariuri „Favoriți și restul participanților” – principiul este simplu, trebuie să ghicim dacă cursa va fi câștigată de unul dintre primii doi favoriți sau se va impune oricare alt cal.

rulette
rulette

Strategii pariuri curse de cai

În cele ce urmează îți prezentăm cele mai întâlnite strategii de pariuri pe curse de cai. La fel ca și la strategiile de pariuri din alte sporturi, și în jurul acestora sunt numeroase controverse.

Strategia lui Mohammed Ali

Una dintre cele mai celebre strategii de pariuri este cea inspirată din cartea lui Mohammed Ali (coincidență de nume cu al boxerului) – „How To Place Bet On Favourite For A Living”. Această strategie se bazează pe 7 reguli

 • Regula 1 – La cursă trebuie să participe maxim 13 cai.
 • Regula 2 – Calul pe care dorești să pariezi să fie pe maxim poziția 9.
 • Regula 3 – Calul trebuie să mai fi participat la cel puțin o cursă în ultimele 21 de zile.
 • Regula 4 – Distanța nu trebuie să fie mai mare decât la ultima cursă la care a participat calul (maxim 300 de metri).
 • Regula 5 – Condițiile (suprafață pistă, vremea, jocheu etc) de la cursa precedentă trebuie să fie similare.
 • Regula 6 – Calul trebuie să se fi clasat pe unul din primele 2 locuri la cursa anterioară
 • Regula 7 – Calul trebuie să fie condus de un jocheu capabil

Pariuri pe favorit

Așa cum am mai precizat deja în acest articol, favoriții au prima șansă la câștigarea unei curse. Cu toate acestea, favoriții câștigă doar circa 33% dintre curse, asta și din cauza caselor de pariuri care nu țin cont de toate aspectele și de multe ori derutează jucătorii stabilind favoriți falși. Totuși, în zilele noastre avem acces la o mulțime de informație disponibilă online și putem să facem o analiză proprie.

În cadrul strategiei va trebui să alegi favoriții din cadrul a cinci curse. Atenție, selectează favoritul conform datelor analizate, nu potrivit cotelor. Acum plasează un pariu treble cu miză treble cu o miză de 1 leu. Deoarece acesta conține 10 pariuri, miza totală va ajunge la 10 lei. Pentru a avea măcar o combinație câștigătoare este necesar să nimerești măcar 3 câștigători din cele 5 curse. Chiar și un singur pariu câștigat îți poate aduce profit, însă dacă nimerești 4 sau pe toți 5, atunci vei câștiga o sumă considerabilă de bani.

Pariază pe victorii în serie

Victoriile în linie sunt un fenomen des întâlnit la unele echipe din sportul ecvestru. Este interesant faptul că anumite echipe repetă câte o serie de 3,4 victorii o dată la câteva luni sau anual.

Mulți specialiști le clasifică drept aranjamente, însă poți profita dacă urmărești cu atenție fenomenul. Cu toate acestea, dacă un cal nu a mai bifat câteva victorii în serie este foarte probabil să nici nu o mai facă.

Unde se găsesc statistici?

Două dintre cele mai mari site-uri de statistici pentru cursele ecvestre sunt axate pe America de Nord, respectiv Marea Britanie. Pe http://www.equibase.com/stats/ poți analiza statistici sortate în funcție de filtrele alese: suprafața pistei, distanță, curse câșigate etc.

Cursele din Marea Britanie sunt analizate pe https://www.skysports.com/racing/statistics, unde vizitatorii pot găsi informații detaliate și despre curse din alte țări.

Pariuri curse de cai Romania

Cea mai bună metodă de a plasa pariuri curse de cai este online. Pe lângă oferta mai bogată, agențiile online îți oferă și posibilitatea de a studia statistici și informații despre caii și jocheii participanți. În unele cazuri poți chiar urmări live cursa pe care ai pariat.

Conform Betromania, casele de pariuri online introduc tot mai multe curse de cai pariuri în oferta lor. Pe Unibet ai o ofertă vastă în care poți paria pe curse de trotting din toată Europa (Franța, Norvegia, Suedia, Marea Britanie etc), dar și din SUA.

Pe Betfair cursele de galop sunt împărțite pe Marea Britanie și Irlanda, respectiv restul lumii.

RECOMANDĂRILE EXPERȚILOR NOȘTRI PENTRU CELE MAI BUNE AGENȚII DE CASĂ DE PARIURI ONLINE:

DIVULGARE PUBLICITARĂ

Acest site este o resursă online gratuită care își propune să le ofere vizitatorilor săi conținut util și caracteristici de comparație folositoare. Te rugăm să reții faptul că operatorul acestui site primește compensații publicitare din partea companiilor care apar pe site, iar astfel de compensații au impact asupra locației și dispunerii în care sunt prezentate companiile (și / sau produsele lor) și, în anumite cazuri, acest aspect poate afecta evaluarea care le este atribuită. Dat fiind faptul că aceste evaluări apar pe acest site, trebuie să menționăm că evaluările se bazează pe opinia noastră subiectivă și pe o metodologie care include analiza noastră despre reputația brandului, ratele de conversie ale fiecărui brand, compensațiile plătite către noi și interesul consumatorului. Companiile listate pe această pagină NU implică niciun fel de aprobare. Informațiile, inclusiv prețurile, care apar pe acest site pot fi modificate în orice moment.