SCURTĂ ISTORIE GENERALĂ A ECHIPEI STEAUA BUCUREŞTI (FCSB)
Înfiinţată în anul 1947 ca o echipă a Armatei Române, în peste 7 decenii de existenţă, Steaua Bucureşti (FCSB) a devenit cel mai galonat club de fotbal din România. 26 de titluri naţionale, 22 de Cupe ale României, 6 trofee Super Cupa României, 2 trofee Cupa Ligii, 1 Super Cupă a Europei şi 1 Cupa Campionilor Eurpoeni (echivalentul Champions League) – acestea sunt trofeele ridicate de-a lungul istoriei de peste 70 de ani a acestui club din România. În plus, în 2006, echipa din Bucureşti a fost la doar câteva minute de o nouă finală, de data aceasta în Europa League, fiind eliminată în urma unui meci dramatic cu Middlesbrough.
Actualmente denumită FCSB, echipa cunoscută pentru echipamentul “roş-albastru” se află într-unul dintre cele mai bune momente ale sale, din punct de vedere competiţional: este lider în Liga I şi lider în grupa G Europa League. De-a lungul anilor, rivalitatea cu echipa de fotbal din capitala României, Dinamo Bucureşti, a condus la poziţionarea acestui derby în topul celor mai explozive întâlniri din fotbalul internaţional. Deşi stadionul Steaua din Ghencea este considerat “Templul Fotbalului” de către suporteri, în urma retragerii sprijinului Armatei şi înfiinţarea echipei de fotbal CSA Steaua Bucureşti, FCSB (deţinătoarea palmaresului şi titlurilor Stelei Bucureşti) îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe Arena Naţională.
Începând cu sezonul 2017/2018, echipa Steaua Bucureşti şi-a schimbat denumirea ca urmare a unei decizii judecătoreşti, care atribuie marca Steaua Armatei României. Aceasta şi-a înfiinţat o echipă de fotbal, care evoluează în Liga a IV-a sub titulatura de CSA Steaua Bucureşti. Sondajele efectuate în rândul microbiştilor indică superioritatea acesteu formaţii în topul simpatizanţilor, cifra fiind de aproximativ 49% suporteri stelişti. În momentul actual, FCSB se prezintă cu şanse reale de a câştiga campionatul din România, dar şi de a accede în “primăvara europeană”.
“FRF ar trebui să găsescă o soluţie pentru a securiza aceste nume mari, brand-uri sau embleme că nici nu mai ştiu cum să le spun, să nu dispară din fotbalul românesc! Ne distrugem singuri istoria unui sport aşa de frumos!” Adrian Mutu, fost jucător de fotbal la Dinamo Bucureşti şi internaţional român
TITLURILE CÂŞTIGATE DE ECHIPA DE FOTBAL STEAUA BUCUREŞTI
Steaua Bucureşti este una dintre cele mai titrate echipe de fotbal, atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Anul 1986 a reprezentat momentul de glorie al acestei echipe, care a reuşit să-şi adjudece titlul european la fotbal, Cupa Campionilor Europeni. În finala disputată în Spania, la Sevilla, echipa bucureşteană a reuşit să surclaseze Barcelona, una dintre forţele din fotbalul internaţional, după executarea loviturilor de departajare (2-0). Acest moment constituie punctul de referinţă al fotbalului românesc, în anul următor, Steaua fiind echipa care a reuşit să câştige şi Super Cupa Europei, în disputa cu Dinamo Kiev (scor 1-0). Astfel, palmaresul echipei “roş-albastre” este format din:
- 1 Cupa Campionilor Europeni
- 1 Super Cupa Europei;
- 2 Cupe ale Ligii
- 6 Super Cupa României
- 22 Cupe ale României
- 26 de titluri de campion ai României
Totodată, Steaua Bucureşti a reuşit recordul de a se califică de 16 ori în grupele unei competiţii internaţionale, fiind echipa care a contribuit cel mai mult la coeficientul României la Uefa. Numai în sezonul 2017/2018, echipa a adus României 69,5% din punctele câştigate (din 11,5 puncte adunate de echipele româneşti participante în competiţiile internaţionale de fotbal, 8 sunt obţinute de Steaua Bucureşti). Graţie rezultatelor foarte bune obţinute până în prezent în grupa G în competiţia UEL, FCSB are şanse de a îmbunătăţi numărul de puncte obţinute. De altfel, în momentul actual, Steaua are 3 victorii din 3 meciuri disputate, iar omogenitatea şi valoarea echipei poziţionează reprezentanta României cu şanse reale de a dispută optimile de finală ale acestei competiţii, dintr-o grupa în care evoluează alături de Lugano, Viktoria Plzen şi Hapoel Beer-Sheva.
ECHIPELE RIVALE ALE ECHIPEI DE FOTBAL STEAUA BUCUREŞTI
“Eternul derby a fost nivelul maxim al fotbalului românesc!”, Ion Crăciunescu, fost arbitru naţional şi internaţional, analist sportiv
“Eternul derby al României” se înscrie cu succes printre cele mai interesante “clasice” ale fotbalului, între cele două protagoniste (Steaua Bucureşti şi Dinamo Bucureşti) existând o rivalitate încă de la înfiinţare. La începuturi, cele două cluburi aparţineau de forţele militare ale României (Steaua de Armată, iar Dinamo de Poliţie). După anul 1989, rivalitatea nu doar că s-a menţinut, dar a devenit şi mai intensă, întâlnirile dintre aceste formaţii fiind domintate de momente antologice, atât pe teren, cât mai ales în tribune. Până în prezent s-au disputat 171 de întâlniri între cele două rivale, bilanţul victoriilor fiind echilibrat, câte 59 pentru fiecare echipă (restul meciurilor sunt rezultate de egalitate).
“Un gol în derby, la fel de frumos ca naşterea copiilor.”, Claudiu Niculescu, fost jucător Dinamo Bucureşti, actualmente antrenor de fotbal
Dinamo Bucureşti este doar una dintre rivalele echipei din cartierul Ghencea; o altă echipă care beneficiază de titulatura de “rivala tradiţională a echipei roş-albastre” fiind FC Rapid. Momentul “naşterii” rivalităţii a avut loc în anul 1989, iar apogeul a fost atins în sezonul 2005/2006, atunci când cele două rivale din România s-au întâlnit într-unul dintre cele mai captivante sferturi de finală dintr-o competiţie europeană (Europa League). Steaua Bucureşti s-a calificat în semifinale după scorul general de 1-1 (0-0 şi 1-1). Din nefericire pentru suporterii pătimaşi ai celor două echipe, Rapidul nu mai evoluează în Liga I, ceea ce face ca acest derby să mai reziste doar în amintirea ultraşilor celor două formaţii.
“Derby-ul mi-a transformat visele din copilărie în realitate!”, Gavril Balint, fost jucător Steaua Bucureşti, antrenor de fotbal şi analist sportiv
CSU Craiova este o altă rivală a echipei roş-albastre, istoria orgoliilor fiind de multe ori pusă la încercare de patima jucătorilor din Oltenia. Din păcate pentru aceştia, de multe ori echipa proprie nu a făcut altceva decât să recunoască superioritatea echipei bucureştene, în anumite cazuri (cum a fost şi cel al celui mai recent derby, terminat cu victoria echipei bucureştene cu scorul de 5-2), înfrângerile fiind greu de suportat,
“Nu cred în date statistice, duminică va fi o altă partidă, nu ne gândim la trecut. Ştiu că au trecut destui ani de când Craiova nu a mai învins Steaua sau FCSB, dar trebuie să ne gândim că duminică trebuie să facem ceva important.” Devis Mangia, antrenor CSU Craiova (înainte derby-ului pe care echipa sa l-a pierdut pe teren propriu, cu scorul de 2-5)
În ultimii 10 ani, pe lista echipelor care s-au înscris ca fiind echipe rivale ale formaţiei Steaua Bucureşti se numără Petrolul Ploieşti şi Cfr Cluj. Cu toate că meciurile disputate împotriva acestor echipe au fost presărate cu momente tipice unui derby, istoria rivalităţilor Stelei Bucureşti va consemna întotdeauna în mod prioritar meciurile contra echipelor Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti şi Universitatea Craiova (CSU Craiova).
CEI MAI BUNI JUCĂTORI CARE EVOLUEAZĂ ÎN ACEST SEZON PENTRU ECHIPA STEAUA BUCUREŞTI (FCSB)
În sezonul 2017/2018, comanda echipei este la fostul jucător care a obţinut performanţe în perioada 2004-2008 cu Steaua Bucureşti, Nicolae Dică. Acesta a reuşit să conducă echipa către obţinerea unor rezultate extraordinare, atât în competiţia internă, cât şi pe plan internaţional. Astfel, în acest moment, Steaua Bucureşti (FCSB) este lider în campionat şi-n grupa G din UEL, fiind calificată şi-n faza următoare a Cupei României. Cotele oferite de casele de pariuri licenţiate din România (1,86) indică în mod clar că Steaua Bucureşti (FCSB) este una dintre cele mai puternice echipe capabile să obţină rezultatele necesare cuceririi titlului cu numărul 27.
De altfel, în momentul actual, ca urmare a politicii de transferuri a patronului echipei, George Becali, Steaua Bucureşti a reuşit să adune sub aceeaşi emblemă atât valorile fotbalului românesc la tineret, cât şi cei mai buni şi în formă fotbalişti din campionatul nostru. Proveniţi de la fosta campioană, Astra Giurgiu şi de la campioana en-titre, Viitorul Constanţa, jucătorii Stelei Bucureşti participă în mod constant la acţiunile echipelor naţionale de tineret şi seniori. Iată care sunt cei mai reprezentativi jucători din lotul actual al FCSB:
- Constantin Budescu
- Mihai Pintili
- Denis Alibec
- Denis Man
- Romario Benzar
- Filipe Texeira
- Florin Tănase
- Dragoş Nedelcu
- Mihai Bălaşa
- Florinel Coman
Mulţi dintre aceşti fotbalişti sunt tineri şi au perspective de dezvoltare fantastice. De altfel, Steaua Bucureşti este deţinătoarea recordurilor la vânzările de jucători din România, ultimul său transfer de marcă fiind cel al lui Nicuşor Stanciu, către echipa belgiană Anderlecht Bruxelles pentru suma de aproximativ 9,7 milioane de euro. De-a lungul istoriei sale, echipa roş-albastră a mai realizat câteva transferuri de marcă, printre acestea numărându-se cele ale lui Mirel Rădoi, Florin Gardoş şi Vlad Chiricheş. În ceea ce priveşte transferurile către echipă, în momentul de faţă, Steaua a transferat jucători foarte tineri, de perspectivă, care se pot dezvolta foarte bine în cadrul echipei.
„Îi doresc FCSB-ului să facă performanţa pe care am făcut-o noi la Astra şi să iasă din grupe. Probabil că va fi destul de greu ţinând cont că Gigi Becali a zis că primul obiectiv este campionatul. Le doresc să se califice şi să facă performanţă pentru că şi noi, ca români, ne mândrim cu performanţele lor.”, Marius Şumudică, fost antrenor Astra Giurgiu, unul dintre cei mai înfocaţi “rapidişti”, actualmente antrenor Kayserispor
COTELE DE PARIURI PENTRU SEZONUL 2017/2018 PENTRU STEAUA BUCUREŞTI
Steaua Bucureşti a fost întotdeauna una dintre favoritele caselor de pariuri din România în ceea ce priveşte şansele de a câştiga campionatul. Nu este de mirare că majoritatea agenţiilor de pariuri sportive licenţiate din ţara noastră indică FCSB ca fiind una dintre echipele cu cele mai bune cotaţii la câştigarea titlului în Liga I în sezonul 2017/2018.
- Betano îi acordă o cotă de 2,50 Stelei Bucureşti pentru obţinerea titlului de campioană a României;
- Unibet indică o cotaţie de 1,9 pentru FCSB în adjudecarea titlului cu numărul 27;
- Betfair oferă o cotă de 2,25 echipei roş-albastre la câştigarea Ligii I;
- NetBet îi acordă echipei roş-albastre cele mai ridicate şanse, cotaţia fiind de 2,25.
Desigur, pentru a beneficia de cele mai bune agenţii de pariuri sportive şi pentru a putea plasa predicţia voastră în ceea ce priveşte următorul meci al echipei Steaua Bucureşti (FCSB) din Liga I, accesează secţiunile special dedicate acestor rubrici de pe betromania.com.
“Cred că Steaua va lua campionatul, are un lot mai bun ca CFR.” Emerich Ienei, unul dintre cei mai titraţi antrenori români
Casele de pariuri sportive din România acordă echipei noastre o cotă de 150 pentru câştigarea Europa League în sezonul 2017/2018. Desigur, ultimele rezultate înregistrate de către echipa bucureşteană, la scoruri cu peste 5 goluri marcate pe meci în competiţiile interne şi cu prestaţii solide în partidele din grupa G va conduce, cu siguranţă, la reconsiderarea acestei cotaţii. În momentul actual, de exemplu, Unibet acordă Stelei o cotă de 1,04 pentru câştigarea grupei, în condiţiile în care următoarele clasate, Viktoria Plezen şi Lugano au cote de 21 şi 26 pentru câştigarea acestei grupe.
“În opinia mea, FCSB poate să ajungă şi în finala Europa League, pot să şi câştige competiţia, iar asta deoarece ei au un lot foarte puternic şi acum pot să joace pe două fronturi fără probleme.”Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj şi unul dintre jucătorii Generaţiei de Aur a României
Pentru cotaţii actualizate şi pariuri de top la agenţiile de pariuri sportive licenţiate din România, betromania.com îţi oferă în permanenţă acces gratuit. Urmăreşte parcursul Stelei Bucureşti (FCSB) atât în competiţiile interne, cât şi-n Europa League şi fii alături de una dintre cele mai bune echipe de fotbal din România!