background image

Poker Texas Hold’em reguli de joc

rulette
rulette

Texas hold’em este jocul de poker cel mai popular din întreaga lume. Dacă doriți să învățați cum să jucați Poker Texas Hold’em, atunci trebuie să începeți de la regulile și mâinile de bază. Exact asta veți găsi în acest ghid pentru începători.

Platformele online cele mai apreciate de jucători unde putem juca Texas Hold`em în România sunt: Unibet, 888 Poker și Pokerstars
Pentru cei care se află la început de drum, Betromania a abordat cele mai arzătoare întrebări despre jocul de poker Texas hold`em: “Ce este Texas Hold’em Poker”, “Reguli de baza în Texas Hold’em”, “Mâinile din Texas Hold’em”, “Cum să joci gratuit de poker Texas Hold’em online”.

Ce este Texas Hold’em Poker?

Texas Hold’em este cea mai populară dintre toate variantele de poker. Indiferent că vorbim de jocuri în numerar (cash), turnee majore din întreaga lume (World Series of Poker , World Poker Tour, European Poker Tour), turnee jucate în cazinouri mai mici sau “home game-uri”, Texas Hold`em Poker este varianta cea mai des întâlnită.

Descoperirea modului de joc al pokerului Texas Hold’em nu este dificilă, dar dacă ne dorim să atingem un nivel superior, să câștigăm bani jucând acest tip de poker, vă spunem că este nevoie de multă răbdare, studiu și experiență. Foarte mulți consideră că este un simplu joc de noroc, ceea ce este fals. Nu negăm faptul că “hazardul” are și el un procent în acest joc, dar noi considerăm că mult mai importante sunt abilitățile și cunoștințele fiecărui jucător în parte. De la cum ne construim strategiile de joc, la modul de calculare al șanselor, intuiția sau “citirea” cărților oponenților și multe alte aspecte pe care le dobândim în timp, toate au rolul de a ne ajuta să performăm.

Regulile de bază ale jocului sunt ușor de învățat, dar esențiale pentru a înțelege jocul și, mai târziu, extrem de utile în strategia de bază a jocului.

Cote ruletă

Parierea la acest joc înseamnă cote ruletă de 1 la 1 pentru mizele pe pereche (par și impar, negru și roșu, mare și mic). Regulile jocului indică faptul că valoarea cotelor va crește pe măsură ce pariurile se diversifică.
Astfel, pentru pariurile pe coloană și pe duzină, cota este de 2 la 1, iar la cele pe combinații de numere este cuprinsă între 5 la 1 (pe 6 numere) și 17 la 1 (pe 2 numere). Cele mai bune cote sunt la pariurile pe un singur număr (35 la 1).

Regulile de baza în Texas Hold’em Poker – Texas holdem rules

La jocul de poker Texas Hold’em pot participa între 2 și maxim 10 jucători la o singură masă. Indiferent de tipul de joc (turneu sau cash), regulile sunt aceleași. Fiecare jucător primește două cărți cu fața în jos , iar de-a lungul rundelor de pariere, încă cinci cărți sunt (eventual) distribuite cu fața în sus în mijlocul mesei. De ce “eventual”? Există posibilitatea ca mâna să fie câștigată înainte ca toate cele 5 cărți să fie afișate. Prin miza plasată, în funcție de cărțile din mâna și primele 3 de pe masă (flop), jucătorii pot decide dacă renunță la mână sau continuă prin egalarea pariului sau mărirea acestuia.

  • Cărțile de joc cu fața în sus, plasate în mijlocul mesei, sunt numite „cărți comune”. Fiecare jucător poate să folosească cărțile comune în combinație cu propriile cărți (una sau ambele) pentru a obține cea mai bună mână de poker din cinci cărți.
  • Cele cinci cărți comune sunt distribuite în trei etape: Flop – primele trei cărți, Turn – a patra carte comună și River – a cincea și ultima carte.
  • Misiunea ta este să obții cea mai bună combinație de cărți folosind cele mai bune cinci cărți disponibile din cele șapte totale. Poți face acest lucru folosind ambele cărți din mâna ta, cu trei cărți comune, o carte în combinație cu patru cărți comune sau în cazul în care cărțile de pe masă duc la cea mai bună combinație , poți juca și toate cele cinci cărți comune.

În secțiunea noastră de poker online poți găsi oferte exclusive. Joacă pe 888.ro și primești 50 lei gratuit și 100% bonus la depozit. Și la PokerStars ai 30 lei gratuit pentru toți cei care vin de pe site-ul nostru.rulette
rulette

Aspecte cheie Texas Hold`em Poker 

Să vedem împreună diferite aspecte cheie ale unui joc Texas Hold’em, diferitele poziții la masă și rundele de pariuri prezentate în joc.

Butonul

Jocul se mișcă în sensul acelor de ceasornic în jurul mesei, începând cu acțiunea din stânga butonului (dealer-ului). „Butonul” este un disc rotund care se află în fața unui jucător și este rotit cu un loc în stânga la fiecare mână. Butonul determină care jucător de la masă este dealer-ul în funcție. Primii doi jucători care stau în stânga imediată a butonului trebuie să posteze un „small blind” și un „big blind ” pentru a iniția pariurile.

De acolo, acțiunea are loc pe mai multe străzi: Preflop, Flop, Turn și River.

Fiecare dintre aceste momente (sau „străzi” din timpul jocului) este explicat mai jos.

În Texas hold’em, jucătorul de la buton sau ultimul jucător activ cel mai aproape de buton primește ultima acțiune pe toate străzile de joc post-flop. Jucătorul din stânga butonului (dealerului) primește prima carte și apoi dealerul distribuie cărți tuturor, în sensul acelor de ceasornic, de la jucător la jucător până când fiecare a primit două cărți de start.

Înainte de a începe fiecare mână nouă, primii 2 jucători din stânga butonului sunt obligați să posteze blinduri mici și mari.

În turnee, blindurile cresc la intervale regulate de timp. În jocurile cu numerar (cash), blindurile rămân întotdeauna la fel.

Rundele de pariere la Texas Hold`em

rulette
rulette

Prima rundă de pariuri: Preflop

Pre-Flop în Texas hold’em – după distribuirea cu fața în jos a celor două cărți începe prima rundă de pariuri. Primul jucător care acționează este jucătorul din stânga big blindului. Această poziție este denumită „UTG” (under the gun), deoarece jucătorul trebuie să acționeze primul. Primul jucător are trei opțiuni:

Call – puneți valoarea unui big blind;
Raise – măriți pariul în limitele specifice jocului;
Fold: aruncați mâna (se renunta la carti).

Într-un joc de poker Texas hold’em no limit (fără limită de pariere) , mărirea minimă de deschidere (raise) trebuie să fie de cel puțin două ori mai mare decât blind-ul mare, iar maximă poate fi toate jetoanele pe care un jucător le are (“all-in”).

După ce acționează primul jucător „UTG”, jocul se desfășoară în sensul acelor de ceasornic în jurul mesei, fiecare jucător având, de asemenea, aceleași trei opțiuni – call, raise sau fold.

Odată ce ultimul pariu este făcut și acțiunea este „închisă”, runda preflop se termină și jocul trece la „flop”.

A doua rundă de pariuri: Flopul

Cele 3 cărți comune sunt distribuite pe masă cu fața în sus (Flop) și începe o nouă rundă de pariuri care implică doar jucătorii care nu s-au “aruncat” deja.

În această rundă de pariere (și în cele ulterioare), acțiunea începe cu primul jucător activ din stânga butonului. Pariurile continuă până când acțiunea se închide.

A treia rundă de pariuri: Turn-ul

Cea de-a patra carte comună se numește „Turn” și începe din nou o nouă rundă de pariuri. Din nou, jucătorii au opțiunea de a opta pentru check, raise, call sau fold.

Rundă finală de pariuri: River

Ultima carte comună de pe tabla de joc se numește „River”. Urmează o ultimă rundă de pariuri și, în final, „Showdown”.

După ce toate acțiunile de pariere au fost finalizate, jucătorii rămași în mână cu cărți își expun acum cărțile pentru a determina câștigătorul. Această rundă se numește „Showdown”.

Mâinile din Texas Hold’em – Texas hold`em hands

Royal Flush (Roiala)- cinci cărți de aceeași culoare, clasate de la 10 la As: A ♣ K ♣ Q ♣ J ♣ T ♣

Straight Flush (Chintă de culoare)- cinci cărți de aceeași culoare clasate consecutiv: T ♠ 9 ♠ 8 ♠ 7 ♠ 6 ♠

Four of a Kind (careu) – combinație cu 4 cărți de același rang, cum ar fi: 8 ♠ 8 ♥ 8 ♦ 8 ♣ 4 ♣

Full House – trei cărți de același rang și o pereche, cum ar fi: J ♥ J ♦ J ♣ 5 ♥ 5 ♣

Flush (Culoare) – oricare cinci cărți de aceeași culoare, dar nu consecutive: K ♥ Q ♥ 8 ♥ 5 ♥ 3 ♥

Straight (Chintă) – oricare cinci cărți clasate consecutiv: 5 ♥ 6 ♦ 7 ♣ 8 ♣ 9 ♦

Three of a Kind (Trei bucăți) – trei cărți de același rang: 9 ♥ 9 ♠ 9 ♣ 6 ♦ 3 ♠

Two Pairs (două perechi) – combinație cu două perechi diferite, cum ar fi: 4 ♣ 4 ♠ 7 ♣ 7 ♠ K ♣

One Pair (o pereche) – două cărți cu același rang și trei cărți aleatorii, cum ar fi: A ♦ A ♥ J ♣ 7 ♦ 3 ♥

High Card (carte mare)  – atunci când 2 sau mai mulți jucători au cărți diferite, fără nicio legătură sau combinație între ele și câștigă cel care are cea mai mare carte.

În acest articol am acoperit doar o mică parte din ceea ce înseamnă jocul de Texas Hold`em Poker. Pe parcurs vom avansa și spre discuții de strategie, cum luăm decizii în funcție de poziția jucătorului la masă sau fisele (stack) altor jucători și multe alte aspecte de care trebuie să ținem cont. Pentru a atinge un nivel bun, îți recomandăm să studiezi cât mai mult jocul de poker și să vizionezi diferite turnee sau mâini jucate de profesioniști.

Cel mai bun mod de a începe să joci Texas Hold’em este să încerci jocurile de poker gratuite disponibile online și să treci la acțiunea cu bani reali numai atunci când te simți suficient de confortabil pentru a face acest lucru.

Jucați cât mai multe freeroll-uri pe platformele de poker online legale din România (Unibet, 888 Poker sau Pokerstars)! Acestea sunt turnee gratuite de poker cu premii reale, care variază de la bani gratis la intrări gratuite în jocuri cu bani reali mai scumpe.

RECOMANDĂRILE EXPERȚILOR NOȘTRI PENTRU CELE MAI BUNE AGENȚII DE CAZINO ONLINE:

DIVULGARE PUBLICITARĂ

Acest site este o resursă online gratuită care își propune să le ofere vizitatorilor săi conținut util și caracteristici de comparație folositoare. Te rugăm să reții faptul că operatorul acestui site primește compensații publicitare din partea companiilor care apar pe site, iar astfel de compensații au impact asupra locației și dispunerii în care sunt prezentate companiile (și / sau produsele lor) și, în anumite cazuri, acest aspect poate afecta evaluarea care le este atribuită. Dat fiind faptul că aceste evaluări apar pe acest site, trebuie să menționăm că evaluările se bazează pe opinia noastră subiectivă și pe o metodologie care include analiza noastră despre reputația brandului, ratele de conversie ale fiecărui brand, compensațiile plătite către noi și interesul consumatorului. Companiile listate pe această pagină NU implică niciun fel de aprobare. Informațiile, inclusiv prețurile, care apar pe acest site pot fi modificate în orice moment.