background image

Reguli de joc Poker Omaha

rulette
rulette

Omaha Poker a evoluat foarte mult în ultima perioadă și a devenit și foarte popular printre jucătorii de poker. Omaha Poker este unul dintre cele mai populare jocuri de poker de astăzi, al doilea doar după Texas Hold em. Unii merg până la a spune că pokerul Omaha (PLO, mai exact) este pe o traiectorie pentru a depăși Texas Hold’em și a deveni cel mai jucat joc din lume. Acesta este  un joc de poker plin de acțiuni și strategii la nivel înalt. Când vine vorba de pokerul Omaha, există diferite sub-variante, fiecare cu specificul său. 

Tipuri de Omaha Poker Online :

 • Pot Limit
 • Fixed Limit
 • No limit

O parte din succesul jocului are legătură cu regulile sale. La fel ca majoritatea jocurilor de poker, elementele de bază ale pokerului Omaha sunt aceleași cu cele din Texas Hold’em.

Pentru a te putea familariza cu jocul de poker Omaha înainte de a paria bani reali puteți să încercați încerci jocurile de poker gratuite disponibile online. Problema este găsirea unei camere de poker de calitate care vă va permite să experimentați acțiunea la cel mai înalt nivel. Betromania vine în ajutorul dumneavoastră și a creat o listă de camere de poker de top în urma unei comparații a site-urilor de Omaha Poker online pentru români. 

Astfel, cele mai bune camere de poker le găsiți la 888poker și Unibet

Care sunt Omaha Poker reguli de joc ?

În primul rând, Omaha Poker este un joc de poker pentru 2 până la 10 jucători, care folosește un pachet standard de 52 de cărți. Fiecare jucător primește patru cărți cu fața în jos și apoi se împart  cinci cărți ale comunității.

Ca și în alte jocuri de poker, acțiunea unei mâini de poker Omaha include mai multe runde de pariuri și o combinație de cărți private („gaură”) și de cărți comunitare („tabla”).

În funcție de tipul de Omaha poker pe care îl jucați există câteva reguli Poker Omaha în ceea ce privește potul. Dacă jucați Pot-limit Omaha, sunteți liber să pariați dimensiunea maximă a potului.  În schimb, nu există nicio limită la pariu când vine vorba de No limit Omaha. De asemenea, puteți seta o limită pe care un jucător o poate ridica în timpul jocului Fixed Limit Omaha.

Omaha Poker e un joc unde potul se imparte in doua, intre cea mai buna mana mare, respectiv cea mai buna mana mica. Pentru a te califica pentru o mână de poker Omaha mică, cărțile trebuie să fie egale sau mai mici de 8, 7, 6, 5, 4.

Jucatorii vor trebui sa combine doua din cele patru carti pe care le primesc cu cele trei carti de pe masa, in aceeasi idee de a realiza cea mai buna combinatie posibila. 

Pentru a învăța să joci Omaha Poker trebuie să știi numele diferitelor faze care compun Omaha Poker Hands, iar acestea sunt :

 • Pre-flop – După ce îşi consultă cărţile proprii, fiecare jucător are acum opţiunea de a-şi juca mâna, fie plătind un big blind, fie plusând. Acţiunea începe de la stânga celui care a pus big blind-ul, care este considerat un bet ‘live’ în această rundă. Acel jucător are opţiunea de a face fold, call sau raise. De exemplu, dacă big blind-ul a fost de 10 lei , call-ul ar costa 10 lei, iar raise-ul ar costa cel puţin 20 de lei. După aceea, acţiunea ar continua de la stânga la dreapta în jurul mesei. După ce prima rundă de pariere este completă, flopul va fi aşezat pe masă cu faţa în sus. Flopul este alcătuit din primele trei cărţi comune, cărţi care pot fi folosite de orice jucător activ în alcătuirea unei mâini de poker. Jocul se reia iarăşi începând cu primul jucător activ aflat în stânga butonului. Începe o altă rundă de pariere.
 • Turn-ul – Când această rundă de pariere este completă, a patra carte comună va fi aşezată pe masă lângă flop. Această a patra carte comună poartă numele de Turn în jocul de poker Omaha Hi/Lo. Jocul se reia începând cu primul jucător activ aflat în stânga butonului. Începe o altă rundă de pariere.
 • River-ul – Când această rundă de pariere este completă, a cincea carte comună va fi aşezată pe masă lângă cele patru aşezate deja anterior. Această a cincea carte comună poartă numele de River în jocul de poker Omaha Hi/Lo. Jocul se reia iarăşi începând cu primul jucător activ aflat în stânga butonului. Are loc ultima rundă de pariere.
 • Showdown– Dacă în joc au mai rămas mai mulţi jucători atunci când a luat sfârşit runda finală de pariere, ultima persoană care face bet sau raise îşi arată cărţile, în afară de cazul în care nu a avut loc niciun bet în runda finală, caz în care jucătorul din stânga butonului îşi arată primul cărţile. Jucătorul care are cea mai bună mână de cinci cărţi pentru High (Hi) câştigă jumătate din pot, iar jucătorul cu cea mai bună mână de cinci cărţi pentru Low (Lo) câştigă cealaltă jumătate de pot. Reţine că în toate jocurile Omaha, jucătorii trebuie să folosească exact două cărţi proprii din cele patru pe care le au la dispoziţie, împreună cu exact trei cărţi dintre cele comune, pentru a alcătui o mână de poker de cinci cărţi. În cazul în care mai mulţi jucători au mâini cu aceeaşi valoare, potul va fi împărţit în mod egal între jucătorii respectivi. În cazul în care nu există o mână care să se califice drept low (adică nu este una 8 low sau mai bună), cea mai bună mână high câştigă întregul pot.

Cele mai bune mâini de inceput conțin de obicei perechi mari, cărți mari de aceeași culoare sau combinații intre cele două.

Clasament cele mai bune maini la Omaha Poker:

Mai jos enumerăm best  Omaha Poker hands adica cele mai bune mâini pentru Omaha Poker:

 • Chintă roială ( Royal Flush )
  Include A, K, Q, J și 10 de aceeași culoare. Nu există nicio altă combinație în flush-ul regal care să poată bate această clasare a mâinilor de poker Omaha. EG: Ad, Kd, ​​Qd, Jd, 10d
 • Culoare la Chintă ( Straight Flush )
  Acestea sunt cinci cărți aranjate numeric de același culoare, precum 4, 5, 6, 7 și 8 de pică. Comparând două Flush drepte , jucătorul cu cea mai înaltă carte de top obține punctul. EG: 9h, 10h, Jh, Qh, Kh
 • Patru de un fel ( Four of a Kind )
  În clasamentul de Poker Omaha maini cu limită de pot, jucătorul care primește patru cărți de același rang, indiferent de rangul lor, poate fi clasificat în Patru de un fel . De exemplu, orice patru cărți de aceeași valoare fac patru de un fel. EG: 7h, 7d, 7s, 7c, Kd, ​​Qh, Qs, Qd, Qc, 9d
 • Full house
  Este o integrare a trei dintr-un fel și o pereche. O casă completă conține trei cărți de același rang, dar costume de cărți diferite și alte două cărți de rang egal. Un exemplu de mână completă este 10S, 10h, 10d, Kh, Ks
 • Culoare ( Omaha Poker Flush )
  Această clasare a mâinilor de poker indică oricare cinci cărți din același costum, fără o ordine specială. Dacă doi jucători lovesc o mână de poker la culoare , jucătorul cu cea mai mare carte în mână câștigă potul conform regulilor de poker PLO. Exemplu de culoare – 5s, 8s, Ks, Js, 2s
 • Chintă ( Straight )
  Cinci cărți consecutive de costume diferite pot fi împrăștiate sub o mână dreaptă. Cea mai mică mână dreaptă posibilă este 5s, 4h, 3h, 2d, Ac
 • Trei de acelasi fel ( Three of a kind )
  Three of a kind este o mână de poker mai frecventă care conține trei cărți de același rang și două cărți impare. De exemplu, 9h, 9d, 9s, Kd, ​​Jd
 • Două perechi ( Two Pairs )
  Aici, veți găsi două perechi unice de ranguri egale cu o carte impară în mână de poker de 2 perechi . Exemplu – Ah, Ac, Jh, Jd, 7c
 • O pereche ( One Pair )
  Conține o singură pereche de cărți cu ranguri identice. Exemplu – 9h, 9d, 3h, Ks, Qc
 • Carte mare ( High Card )
  Dacă mâna dvs. nu se potrivește cu niciuna dintre circumstanțele de mai sus, este probabil o carte mare. Această combinatie are cele mai mari șanse în Omaha Poker să apară.rulette
rulette

Diferențele dintre Omaha Poker și Texas Hold`em Poker

Prima diferență dintre Texas Hold em Poker and Omaha Poker este aceea că jucătorii încep cu patru cărți la Omaha Poker în loc de două cum este la Texas Hold’em poker . Iar acestă regulă dă jucătorilor de Omaha Poker avantajul de a face o gamă mult mai largă de mâini. Într-un joc de poker Omaha, fiecare jucător trebuie să-și folosească două dintre cărțile cu găuri și trei dintre cărțile comunității pentru a construi o mână de poker în timp ce la Hold’em jucătorii pot să folosească ambele cărți ale lor (și trei cărți ale comunității)  și doar o carte de gaură (și patru cărți de comunitate).  Din acest motiv, valorile mâinilor tind să fie mai mari în Omaha decât în ​​Hold’em. 

Jucătorii de poker Omaha nu primesc doar o singură combinație de două cărți (ca în hold’em), ci șase combinații diferite de două cărți (dintre cele patru cărți cu găuri) din care să aleagă cea mai bună mână. Așadar, nu este surprinzător faptul că jucătorii tind să facă mâini mult mai bune la confruntarea în pokerul Omaha.

Alte diferențe între cele două tipuri de poker sunt că nu puteți „juca masa”. Pe masă sunt numai cărți de culoare, iar dvs. nu aveți nicio culoare în mână? Dacă da, înseamnă că nu aveți Culoare. La Omaha, puteți avea mai multe ieșiri la Chinte- ieșiri numite „wrap out”. Câteodată chiar și 20 de ieșiri! La Omaha , pe lângă Hold em nu este ieșit din comun să existe 3 culori la etalare, toate din aceeași suită.

RECOMANDĂRILE EXPERȚILOR NOȘTRI PENTRU CELE MAI BUNE AGENȚII DE CAZINO ONLINE:

DIVULGARE PUBLICITARĂ

Acest site este o resursă online gratuită care își propune să le ofere vizitatorilor săi conținut util și caracteristici de comparație folositoare. Te rugăm să reții faptul că operatorul acestui site primește compensații publicitare din partea companiilor care apar pe site, iar astfel de compensații au impact asupra locației și dispunerii în care sunt prezentate companiile (și / sau produsele lor) și, în anumite cazuri, acest aspect poate afecta evaluarea care le este atribuită. Dat fiind faptul că aceste evaluări apar pe acest site, trebuie să menționăm că evaluările se bazează pe opinia noastră subiectivă și pe o metodologie care include analiza noastră despre reputația brandului, ratele de conversie ale fiecărui brand, compensațiile plătite către noi și interesul consumatorului. Companiile listate pe această pagină NU implică niciun fel de aprobare. Informațiile, inclusiv prețurile, care apar pe acest site pot fi modificate în orice moment.