background image

Reguli poker 5 cărți

Despre jocul de poker cu 5 cărți

Unul dintre cele mai populare și mai atractive jocuri de cazino este cu siguranță pokerul cu 5 cărți, datorită ușurinței cu care se învață regulile, dar și a atractivității turneelor la care se pot câștiga sume considerabile de bani. Poți juca foarte simplu poker online și este esențial să parcurgi regulamentul specific pentru pokerul cu 5 cărți pentru a îți asigura succesul. Dar hai sa parcurgem împreună regulile jocului în câțiva pași.

Recomandarea momentului este 888poker, pentru că la înregistrare primești cel mai bun bonus exclusiv.

Reguli generale poker 5 cărți

Pokerul se joacă cu un singur pachet clasic de 52 de cărți, care cuprinde 4 culori: inimă roșie, inimă neagră, romb și treflă. Cea mai bună mână câștigă, însă toate culorile sunt egale ca și valoare, calcularea făcându-se în funcție de combinația din mână.

Combinațiile din jocul de poker cu 5 cărți sunt următoarele, în ordine descrescătoare ale valorii lor:

 • Chintă roială: cărți de la 10 la A, de aceeași culoare;
 • Chintă de culoare: cinci cărți consecutive de aceeași culoare;
 • Careu: patru cărti cu simbol identic, câte una din fiecare culoare;
 • Full: două cărți cu simbol identic și alte trei cărți cu simbol identic;
 • Culoare: cinci cărți consecutiv de aceeași culoare;
 • Chintă simplă: cinci cărți conecutive de culori variate;
 • Trei de același fel: trei cărti cu simbol identic, de culori diferite;
 • Două perechi: două perechi de cărți cu au același simbol;
 • O pereche: două cărți cu același simbol.

Cele mai populare site-uri de poker cu 5 cărți sunt SportingBet, Unibet și 888. Toate aceste site-uri oferă beneficii pentru început și bonusuri exclusive.

Cum se joacă pokerul cu 5 cărți?

La varianta românească de poker cu 5 cărți fiecare jucător primește câte 5 cărți, după care fiecare are trei opțiuni la dispoziție:

 • Fold: renunță la mână;
 • Call: plătește pariul existent în joc;
 • Raise: plusează peste pariul existent.

Sesiunea de pariere continuă până când toți jucătorii au ales una dintre cele trei opțiuni, după care fiecare jucător are posibilitatea să schimbe, în ordine, una sau mai multe cărți.

După ce toți jucătorii au schimbat cărți, începe o nouă sesiune de pariere, care se încheie când fiecare jucător a ales una dintre aceleași trei opțiuni de mai sus.

Jocul se încheie, iar câștigător este jucătorul cu cea mai valoroasă combinație de cărți.

Vezi recomandările noastre pentru cele mai bune site-uri pentru poker cu 5 cărți: SportingBet, Unibet și 888.rulette
rulette

Alte reguli pentru jocul de poker cu 5 cărți

În acest joc nu esistă atu, fiecare culoare are valoare identică.

În cazul în care niciunul dintre jucători nu are formată una din combinațiile precizate, este desemnat câștigător cel care are cartea cu valoarea cea mai mare.

În cazul în care mai mulți jucători au aceleași combinații de cărți, este desemnat câștigator cel cu combinația cu cea mai mare valoare.

Atunci când mai mulți jucători au aceeași valoare a cărților și a combinațiilor, se consideră remiză.
Abordarea strategiilor ține de imaginația fiecăruia și se dezvoltă odată cu practica. Începe acum să joci cu bonusul exclusiv  poker platform și află cum stai cu imaginația!

RECOMANDĂRILE EXPERȚILOR NOȘTRI PENTRU CELE MAI BUNE AGENȚII DE CAZINO ONLINE:

DIVULGARE PUBLICITARĂ

Acest site este o resursă online gratuită care își propune să le ofere vizitatorilor săi conținut util și caracteristici de comparație folositoare. Te rugăm să reții faptul că operatorul acestui site primește compensații publicitare din partea companiilor care apar pe site, iar astfel de compensații au impact asupra locației și dispunerii în care sunt prezentate companiile (și / sau produsele lor) și, în anumite cazuri, acest aspect poate afecta evaluarea care le este atribuită. Dat fiind faptul că aceste evaluări apar pe acest site, trebuie să menționăm că evaluările se bazează pe opinia noastră subiectivă și pe o metodologie care include analiza noastră despre reputația brandului, ratele de conversie ale fiecărui brand, compensațiile plătite către noi și interesul consumatorului. Companiile listate pe această pagină NU implică niciun fel de aprobare. Informațiile, inclusiv prețurile, care apar pe acest site pot fi modificate în orice moment.