background image

Când se deschid casele de pariuri?

rulette
rulette

Una dintre cele mai întâlnite întrebări puse de pariori în această perioadă este „Când se deschid casele de pariuri”?

Pandemia de coronavirus a dat peste cap majoritatea afacerilor care își desfășurau serviciile într-un punct fizic. Printre acestea se numără și casele de pariuri sportive.

Reamintim că, în luna octombrie 2020, Consiliul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o Hotărâre de Urgență potrivit căreia toate afacerile considerate neesențiale să fie închise. Casele de pariuri sportive au fost și ele afectate de această decizie, astfel că fiecare agenție de pariuri a fost închisă. Restaurantele, barurile, cafenele, cinematografe și teatre, toate și-au stopat activitatea pe perioada pandemiei Covid-19.

Totuși, cu toate cu toate că răspândirea virusului este agresivă, industria sportului și-a luat măsuri de precauție suplimentare și a decis să reia competițiile. Majoritatea sporturilor, fotbal, baschet, polo, tenis au ajuns să se joace însă fără spectatori în tribună. Chiar și la EURO 2020 numărul spectatorilor a fost restricționat pe majoritatea stadioanelor pe care s-au desfășurat meciuri.

Cu toate acestea, industria pariurilor sportive merge mai departe și pasionații de pariuri pot miza, până cand se deschid agentiile de pariuri stradale, pe site-uri de pariuri online. După redeschidere, programul agențiilor de pariuri poate fi afectat în cazul în care se află în vigoare restricții de circulație după o anumită oră (de obicei 23:00). În cazul în care nu sunt restricții de circulație, agențiile vor funcționa după programul normal. Ținem să precizăm însă că programul poate fi diferit de la o agenție la alta sau de la un oraș la altul. De regulă, agențiile de pariuri au un program de funcționare în intervalul orar 10:00 – 22:00, de luni până duminică.

Când se deschid casele de pariuri sportive? Ce spune legea?

Și totuși, potrivit legii, când se deschid casele de pariuri sportive? Toate afacerile considerate neesențiale pot fi redeschise în spațiul interior doar dacă în localitate se înregistrează, în ultimele două săptămâni, o incidență de sub 3 cazuri la mia de locuitori. Din această categorie fac parte și casele de pariuri offline.

În cazul în care incidența din localitate este peste 1,5 cazuri la mia de locuitori, accesul este restricționat la doar 30% din capacitate, respectându-se normele de distanțare. 

Conform Hotărârii CNSU nr. 8 din 2021, „activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori”.

În anul 2020, Guvernul României a venit în sprijinul caselor de pariuri și a suspendat plata autorizațiilor pentru jocuri de noroc. „Pe durata stării de urgență decretate în anul 2020, obligațiile de plată aferente autorizațiilor de exploatare a jocurilor de noroc tradiționale prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 77/2009, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 246/2010, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 246/2010, cu modificările și completările ulterioare, se suspendă”, se precizează în Art. IV din Ordonanța de Urgență nr. 106 din 25 iunie 2020.

Când se deschid casele de pariuri în București?

Conform legii aflate în vigoare, nu există o decizie potrivit căreia casele de pariuri din toată țara să fie deschise dintr-o anumită dată. Situația este influențată de numărul de cazuri înregistrat în fiecare localitate. Astfel, întrebarea „când se deschid casele de pariuri în București?” are un răspuns general valabil pentru toate localitățile, nu doar pentru capitală: atunci când numărul cazurilor înregistrate în ultimele 14 zile nu depășește pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Case de pariuri offline

Situația caselor de pariuri stradale este similară și în restul Europei, nu doar în România. Majoritatea țărilor au decis suspendarea activității în ceea ce privește afacerile neesențiale până la scăderea rate de infectare.
La început, cand se deschid agentiile de pariuri, este de așteptat ca oamenii să nu dea năvală. Procesul de acomodare va fi treptat, însă este cert că o parte din clienți au migrat deja spre pariuri online și nu vor reveni prea curând la casele de pariuri offline.

Chiar și așa, cand se deschid casele de pariuri in Romania, o parte din jucători vor reveni la vechile obiceiuri. Unul dintre motivele pentru care jucătorii preferă agențiile este socializarea directă, exact ceea ce ne-a lipsit pe perioada pandemiei. Schimbul de strategii și de ponturi pariuri într-o agenție este des întâlnit, iar urmărirea meciurilor live este nelipsită.

Pariorilor le place să se consulte între ei înainte de plasa un pariu. Ponturi baschet, fotbal, tenis, sau orice alt sport sunt des întâlnite în casele de pariuri stradale. Astfel, jucătorii pot ajunge să plaseze pariuri și pe sporturi pe care nu pariau înainte. 

Când se deschid cazinourile în România? 

Până cand se deschid casele de pariuri in Romania și cazinourile stradale, jucătorii pot continua să parieze online.

Majoritatea site-urilor de pariuri au și categoria cazino online, în care sunt disponibile zeci de jocuri de noroc. Printre cele mai populare jocuri de noroc online sunt: poker, ruletă online și jocuri blackjack online.

În cazinourile online din România sunt disponibile mai multe tipuri de poker online: Texas Holdem, Omaha poker online, Seven-Card Stud, 2-7 Triple Draw, Poker Chinezesc. Dacă vrei să înveți cum se joacă Texas Holdem poți să începi prin a juca online pe bani virtuali, iar mai apoi să te înscrii la turnee sau să joci direct pe bani reali. Un alt joc de poker care a atras tot mai mulți jucători este Omaha. Pentru a învăța cum se joacă poker Omaha, Betromania ți-a pregătit un tutorial cu indicații și sfaturi utile.

Box ring
Box

Case pariuri online

Până cand se deschid casele de pariuri offline, jucătorii sunt așteptați să profite de ofertele și promoțiile disponibile la agențiile online. Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (OFJN) este instituția care se ocupă cu supravegherea și licențierea caselor de pariuri online în România. Cu sprijinul OFJN, Betromania a alcătuit o listă cu case pariuri online legale, care au trecut printr-un amplu proces de verificare înainte să fie licențiate.

Care sunt cele mai bune case de pariuri online?

Pentru a atrage clienții agențiilor fizice, site-urile de pariuri au suplimentat oferta și bonusurile disponibile. În cele ce urmează îți prezentăm cele mai mari bonusuri case de pariuri online, care au fost verificate de echipa noastră.

 • 888Sport – 100% bonus până la 1.000 de lei
 • SportingBet – Premii de 400 lei + 50 de rotiri gratuite
 • SuperBet – Până la 500 de lei bonus de bun venit
 • Unibet – Bonus de bun venit 100% până la 300 de lei + mega cote
 • Betfair – 100 RON pariu fără risc
 • Betano – Ofertă specială până la 800 lei, Freebet + Bonus 100% la prima depunere
 • Admiral – 1.000 RON bonus de bun venit

Și în categoria cazinouri online Romania clienții noi sunt întâmpinați cu oferte speciale. Iată un top cazinouri online:

 • Vlad Cazino – Bonus exclusiv 100% până la 2.021 RON + 200 rotiri
 • 888Casino – 100% până la 1.500 RON + 88 lei Gratuit

Dacă ești în căutarea unui bonus poker, atunci ai ajuns în locul potrivit. În cadrul acestor cazinouri vei putea juca poker și vei beneficia de oferte și bonusuri atractive.

 • 888Poker – 3.000 de lei Bonus de Bun-venit + 50 de lei Gratis
 • PokerStars – 30$ bonus jucătorilor noi
 • Unibet – 10€ Gratuit + 200€ Bonus de început
 • Vlad Cazino – 999 RON + 101 Rotiri gratuite + 100.000 euro la Poker

Acesta este un top case de pariuri online, cazinouri online și poker online, alcătuit pe baza bonurilor oferite, la care poți paria până cand se deschid casele de pariuri dupa pandemie.

Ce reguli trebuie respectate cand se deschid casele de pariuri stradale?

Comitetul Național pentru Situații de Urgență decide cand se pot deschide casele de pariuri sportive și tot acesta impune și regulile care trebuiesc respectate. Una dintre regulile obligatorii este ca toți clienții să poarte mască în interior. Portul măștii de protecție este exclus doar în cazul în care clientul consumă băuturi.

O altă regulă importantă este evitarea aglomerației în spațiile interioare și respectarea unei distanțe de circa 1,5 metri între clienți.

Măsuri suplimentare cand se deschid casele de pariuri dupa pandemie

Chiar dacă activitatea caselor de pariuri poate fi reluată, operatorii trebuie să respecte să respecte regulile instituite la nivel național. În perioada în care operatorii economici pot să-și desfășoare activitatea până la ora 23, casele de pariuri și, mai ales, cazinourile, nu vor fi obligate să respecte programul impus. „Operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc au obligația să respecte orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, la propunerea Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României sau a comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență. Măsurile se stabilesc pentru unitățile administrativ-teritoriale în care se constată o răspândire comunitară intensă a virusului și/sau un număr în creștere al persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2”, mai transmite Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Ca și concluzie, cand se deschid casele de pariuri in Romania va trebui să respectăm, atât clienții cât și operatorii, un set de reguli stricte.

RECOMANDĂRILE EXPERȚILOR NOȘTRI PENTRU CELE MAI BUNE AGENȚII DE CASĂ DE PARIURI ONLINE:

DIVULGARE PUBLICITARĂ

Acest site este o resursă online gratuită care își propune să le ofere vizitatorilor săi conținut util și caracteristici de comparație folositoare. Te rugăm să reții faptul că operatorul acestui site primește compensații publicitare din partea companiilor care apar pe site, iar astfel de compensații au impact asupra locației și dispunerii în care sunt prezentate companiile (și / sau produsele lor) și, în anumite cazuri, acest aspect poate afecta evaluarea care le este atribuită. Dat fiind faptul că aceste evaluări apar pe acest site, trebuie să menționăm că evaluările se bazează pe opinia noastră subiectivă și pe o metodologie care include analiza noastră despre reputația brandului, ratele de conversie ale fiecărui brand, compensațiile plătite către noi și interesul consumatorului. Companiile listate pe această pagină NU implică niciun fel de aprobare. Informațiile, inclusiv prețurile, care apar pe acest site pot fi modificate în orice moment.