background image

Poker Texas Holdem, Omaha sau poker cu 5 cărți! Care sunt avantajele fiecărui joc 

Pokerul este unul dintre cele mai cunoscute jocuri de cărți din întreaga lume. Primele versiuni ale acestuia au fost jucate cu un pachet ce conținea 20 de cărți. Nivelul de popularitate a pokerului a crescut masiv la începutul secolului XXI, atunci când și-au făcut apariția primele camere de poker online. 

Posibilitatea de câștiga premii consistente și faptul că jocul în sine nu ține doar de noroc a atras tot mai mulți jucători. Mai mult, în anul 1.836 a apărut și prima carte în care a fost menționat jocul de poker. De-a lungul timpului au fost publicate numeroase cărți în care au fost prezentate stiluri și strategii câștigătoare pentru jocul de poker. 

Astfel, ascensiunea pokerului a depășit toate așteptările și astfel a devenit în prezent unul dintre cele mai populare jocuri de noroc online cu cărți din lume. 

Tipuri de poker

Jocul de poker se poate desfășura după mai multe reguli, însă cel mai cunoscut dintre ele este Texas Holdem. 

 • Texas Holdem 
 • Omaha 
 • Poker cu 5 cărți
 • Seven-Card Stud
 • High / Low 

Check – în cazul în care nu au fost încă efectuate pariuri de jucătorii dinaintea ta, poți continua mâna fără a plasa un pariu;

Fold – te retragi din mână; 

Call – egalează cel mai mare pariu efectuat;

Raise – crește suma pariată; 

Small blind – primul jucător din stânga butonului de deler este small blind. Acesta va primi prima carte și va plasa direct jumătatea pariului 

Big blind – este următorul jucător după small blind. Acesta va paria suma întreagă înainte ca dealerul să împartă cărțile. 

Blindurile sunt folosite pentru a crește nivelul de acțiune și pentru a forța jucătorii să plaseze pariuri, în caz contrar jocul putându-se lungi la infinit. În cadrul turneelor blindurile cresc regulat, la diferite intervale de timp. În schimb la jocul numerar blindul stabilit la început rămâne la fel pe toată durata jocului. 

Poker Texas Holdem

La cele mai mari turnee de poker din lume, World Series of Poker, World Poker Tour și European Poker Tour, se joacă această variantă de poker.

Reguli poker Texas Holdem 

Fiecare jucător va primi două cărți, urmând ca pe masă să se întoarcă, pe rând, un total de 5 cărți. Acestea sunt afișate în trei etape: 

Flop – primele trei cărți

Turn – a patra carte 

River – ultima carte

Showdown – jucătorii arată cărțile pe rând pentru a se stabili câștigătorul.

Înainte de fiecare întoarcere se pot efectua pariuri. Pariurile plasate înainte de întoarcerea primelor trei cărți sunt denumite Preflop. 

Câștigătorul mâinii este desemnat jucătorul care are cea mai mare combinație de 5 cărți din cele 7 disponibile (2 din mână și 5 de pe masă). rulette
rulette

Poker Omaha 

Omaha poker este tipul de joc care poate fi jucat în două variante: Pot Limit (PLO) și Omaha hi-lo. În cele ce urmează ne vom axa pe varianta Pot Limit. 

Reguli Poker Omaha

Jocul începe cu plasarea pariurilor small blind și big blind și împărțirea a patru cărți pentru fiecare jucător. Jucătorul din stânga big blind va fi primul care va putea plasa pariuri. 

Următoarele etape sunt identice cu cele de la poker Texas Holdem, urmând a fi întoarse, pe rând 5 cărți: Flop (3 cărți), Turn (o carte) și River (o carte). După ce toate cărțile au fost întoarse mai poate fi efectuată o rundă de pariuri înainte ultimului pas, Showdown – jucătorii vor arăta, pe rând, care este cea mai bună combinație efectuată. 

Chiar dacă fiecare jucător primește patru cărți în mână, el va putea folosi doar două pentru a efectua combinații cu cărțile întoarse de dealer. 

Poker cu cinci cărți

Pokerul cu cinci cărți este o variantă simplistă a jocului care poate fi jucată atât în cazinourile clasice cât și în cadrul unui cazino online. Este simplu să înveți principalele reguli poker cu cinci cărți, iar spre deosebire de restul, durata unei mâini este mai scurtă, ceea ce este pe placul multor jucători, în special al celor noi. 

Pokerul cu cinci cărți mai este recunoscut și ca un joc poker ca la aparate. Acest motiv se datorează faptului că pe aparatele de tip slot se poate juca această variantă a pokerului. Astfel, pokerul cu cinci cărți poate fi întâlnit în cazinourile clasice, cele online dar și la aparate de tip slot.  

Reguli poker cu cinci cărți

La fel ca și la Texas Holdem și Omaha, jocul începe cu plasarea blindurilor. Fiecare jucător va primi 5 cărți, iar apoi va urma o rundă de pariuri. 

Jucătorii rămași în joc vor anunța câte cărți vor să arunce pentru a le înlocui cu altele în pachet. În cazul în care aveți o mână bună, puteți alege să nu schimbați nicio carte. După ce jucătorii au primit cărțile noi urmează o nouă rundă de pariuri. 

În cazul în care mai rămân cel puțin doi jucători în joc, urmează Showdown – fiecare jucător va arăta combinația de cinci cărți realizată.

Cele mai bune mâini la Texas Holdem, Omaha și Poker cu cinci cărți

 • Royal Flush – Chintă roială – A, K, Q, J, 10 de aceeași culoare 
 • Straight Flush – Chintă de culoare – 4,5,6,7,8 – de aceeași culoare. Oricare cinci cărți consecutive de aceeași culoare.
 • Four of a KindCareu – patru cărți cu același simbol, dar de de culori diferite. Ex: toți așii
 • Full House – trei cărți de-un fel și o pereche. Ex: Trei ași (A) și două dame (Q)
 • Flush – Culoare – cinci cărți de aceeași culoare
 • Straight – Chintă – 6, 7, 8, 9, 10 – indiferent de culorile cărților. Oricare cinci cărți consecutive, indiferent de culorile avute
 • Three of a kind – Trei de-un fel – Trei cărți cu același simbol. Ex. trei ași (A) sau trei doieri (2) etc. 
 • Two pair – Două perechi – Ex. 10, 10 și 5,5. 
 • One pair – O pereche – ex. A, A.
 • High card – Cea mai mare carte – în cazul în care niciun jucător nu a format cel puțin o pereche, departajarea se face după cea mai mare carte. În cazul în care este necesar se va folosi și a doua, a treia, a patra sau a cincea cea mai mare carte. 

Diferențe și asemănări între poker Texas Holdem, Omaha și cinci cărți 

Diferența principală dintre Poker Texas Holdem și Poker Omaha este că în cadrul celui de-al doilea sunt împărțite patru cărți la fiecare jucător. Chiar dacă vor primi patru cărți, aceștia vor putea alege doar două dintre ele pentru a efectua combinații câștigătoare cu celelalte cărți de pe masă. 

Din cauză că fiecare jucător primește patru cărți, variantele fiecărui jucător cresc, astfel că și sumele pariate în cadrul poker Omaha sunt mai mari. 

O altă diferență majoră dintre Texas Holdem și Omaha constă în numărul de cărți din mână pe care îl poate folosi fiecare jucător. La Texas Holdem pot fi folosite ambele cărți, una singură sau chiar niciuna. În schimb, la poker Omaha jucătorul este obligat să folosească 2 cărți din cele 4 pe care le primește. 

Jocul de poker cu cinci cărți putem spune că este total diferit față de Texas Holdem și Omaha și din punct de vedere al rundelor disponibile pentru efectuarea de pariuri, dar și al regulilor jocului. Acest tip de joc este foarte des întâlnit și în jocurile de poker pe aparate de tip sloturi.

Cu toate acestea, la cele mai populare turnee din lume, care oferă și cele mai mari premii, se joacă poker Texas Holdem.

RECOMANDĂRILE EXPERȚILOR NOȘTRI PENTRU CELE MAI BUNE AGENȚII DE CAZINO ONLINE:

DIVULGARE PUBLICITARĂ

Acest site este o resursă online gratuită care își propune să le ofere vizitatorilor săi conținut util și caracteristici de comparație folositoare. Te rugăm să reții faptul că operatorul acestui site primește compensații publicitare din partea companiilor care apar pe site, iar astfel de compensații au impact asupra locației și dispunerii în care sunt prezentate companiile (și / sau produsele lor) și, în anumite cazuri, acest aspect poate afecta evaluarea care le este atribuită. Dat fiind faptul că aceste evaluări apar pe acest site, trebuie să menționăm că evaluările se bazează pe opinia noastră subiectivă și pe o metodologie care include analiza noastră despre reputația brandului, ratele de conversie ale fiecărui brand, compensațiile plătite către noi și interesul consumatorului. Companiile listate pe această pagină NU implică niciun fel de aprobare. Informațiile, inclusiv prețurile, care apar pe acest site pot fi modificate în orice moment.